Nelina

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Moja oblubena sladkosť

Kolačik

    

Na obrázku je Sacherova torta aj tu mam velmi rada :

SACHEROVA TORTA

130 g masla, 110 g práškového cukru, vanilku, 6 vajec, 130 g čokolády na varenie, 100 g cukru, 130 g hladkej múky, marhuľovú zaváraninu. Poleva: 200 g cukru, 1/8 l vody, 150 g čokolády.


Maslo s cukrom a vanilkou vymiešame do peny, postupne zašľaháme žĺtky a zmäknutú čokoládu. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme jemný kryštálový cukor a ešte došľaháme. Potom sneh opatrne vmiešame do zmesi. Nakoniec jemne vmiešame múku. Maslom vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu naplníme pripravenou hmotou. Pečieme zvoľna v predhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Hotový múčnik presunieme na mriežku a vychladnutú vyklopíme. Hornú stranu potrieme zmäknutou zaváraninou a prelejeme polevou, ktorú pripravíme takto: cukor varíme vo vode tak, aby sa rozpustil, potom pridáme čokoládu, miešame dohladka, povaríme a dostatočne tuhou polevou prelejeme tortu. Šľahačku podávame osobitne v miske.


Moje oblubene | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014